Workshops, want onderwijs moet je horen, zien, voelen, ruiken en proeven

Zoals de titel al zegt is onderwijs meer dan alleen maar aan tafel zitten en werken uit boeken. Voor schooljaar 2020-2021 zijn we achter de schermen druk bezig om meerdere keren per jaar workshops te verzorgen waar kinderen zich op in kunnen schrijven. Zij gaan vervolgens drie maal een workshop volgen, gegeven door een leerkracht, een ouder of organisatie. Op deze manier willen we kinderen uitdagen te gaan kijken wat hen leuk lijkt, waar hun interesse, ambitie en motivatie ligt en kunnen we zo een verbinding maken met onze naaste omgeving.
Als we het hebben over workshops kun je denken aan dans van een echte streetdancer, op bezoek bij de kassen en vervolgens zelf aan de slag om te ervaren waar eten vandaan komt en zelf natuurlijk koken, maar ook progammeren/ICT, EHBO, vlogs, muziek instrumenten bespelen, omgaan en ontwikkelen van duurzame energie, timmeren en het verzorgen van exotische dieren. Kortom: onderwijs moet je letterlijk horen, zien, voelen, ruiken en proeven.

We houden u op de hoogte!