Welkom bij IKC Mooitaki

IKC Mooitaki is een Christelijke basisschool met zo’n 80 leerlingen uit Beetgumermolen en de wijde omgeving. Wij staan voor kwalitatief goed onderwijs, toegespitst op ieder kind. Bij ons is onderwijs méér dan lesstof uit boeken en computers.

Onderwijs moet je horen, zien, proeven, ruiken en voelen. Daarom trekken wij er veel op uit, hebben we een eigen speel- en ontdektuin en hebben we meerdere malen per jaar workshops voor onze school.

 

LET OP: vanaf 06-09-2023 kunt u voor informatie/nieuws over de school naar: https://www.defrijefugel.nl 

Wij hebben drie kernwaarden

Op IKC Mooitaki werken we met drie kernwaarden:

  • wij zijn verantwoordelijk,
  • wij zijn zorgzaam en
  • wij hebben vertrouwen.

U leest er op deze pagina meer over op. Bent u nieuwgierig om nog meer te weten over onze school? Bel ons voor een afspraak, u bent welkom!

Wij zijn verantwoordelijk

Op IKC Mooitaki zijn kinderen zelf ook verantwoordelijk. Ze zijn medeverantwoordelijk voor hun eigen leerproces, maar ook verantwoordelijk voor elkaar: samen zorgen we ervoor dat iedereen met plezier naar school toe gaat. We spreken kinderen ook aan op deze verantwoordelijkheid.
Als school zijn we verantwoordelijk voor goed onderwijs en een veilige omgeving waar kinderen zich gezien weten. Zo leren onze leerlingen met plezier.

Wij zijn zorgzaam

Wij vinden leren zorgen voor elkaar net zo belangrijk als leren rekenen. Daarom besteden we veel tijd aan het stimuleren van positief gedrag van onze leerlingen. Zo zorgen we voor een plezierige en veilige sfeer.

Zorgzaam zijn betekent ook dat we kinderen zien zoals ze zijn en hen onderwijs op maat geven. Wie extra aandacht nodig heeft krijgt die, onder andere van onze onderwijsassistenten. Voor wie meer uitdaging aankan hebben we Levelwerk en een Plusklas en het Gouden Handen Project.

Wij hebben vertrouwen

Ons onderwijs draait om vertrouwen. We leren kinderen vertrouwen te hebben in zichzelf, en trots te zijn op wat ze zijn en wat ze doen. En wanneer iets niet lukt kunnen leerlingen vertrouwen op onze hulp, zodat het later wel lukt.
Vertrouwen betekent ook dat je fouten mag maken en dat leerkrachten en klasgenoten er voor je zijn wanneer dat nodig is. Zo is iedereen van waarde en sta je nooit alleen.

Waarom IKC Mooitaki

Alle kinderen van 4 jaar en ouder zijn welkom op IKC Mooitaki. Wij bieden onze leerlingen passend onderwijs dat aansluit bij hun ontwikkeling. Daarbij vinden we dat je onderwijs moet voelen, proeven, horen, zien en ruiken.

IKC Mooitaki is een christelijke school. We vertellen uit de Bijbel en gebruiken deze normen en waarden als uitgangspunt bij wat we doen. We staan ook open voor kinderen met een andere religieuze achtergrond. Op IKC Mooitaki gaan we met respect en een positieve houding met elkaar om.  

Voelen, ruiken, proeven.....

Onderwijs is meer dan uit boeken werken. Daarom bieden we dit schooljaar allerlei workshops aan, waaruit de kinderen kunnen kiezen. De workshops lopen uiteen van streetdance tot een bezoek aan kassen, van vloggen tot EHBO en van programmeren tot exotische dieren. Zo dagen we leerlingen uit te onderzoeken wat hen leuk lijkt en waar hun ambitie en motivatie ligt.

We hebben er ontzettend veel zin in, en zijn heel blij met alle ouders, leerkrachten en oganisaties die de worskhops geven.

 

Wij stimuleren positief gedrag

Op IKC Mooitaki werken we met Positive Behavior Support (PBS). Hiermee stimuleren we positief gedrag en buigen we probleemgedrag tijdig om. Zo bereiken we betere leerprestaties, minder probleemgedrag, meer tevreden leerkrachten en meer betrokken ouders.

Doordat de sfeer op school goed is voelen leerlingen zich prettig en leren ze beter. Het is ook een voorwaarde om de verantwoordelijkheid voor je eigen leerproces te durven nemen. In dit document leest u meer ove PBS.

Onderdeel van CBO-Noardwest Fryslân

CBO Noardwest Fryslân biedt kinderopvang en basisonderwijs voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Dat doen we op 17 vestigingen in de gemeenten Harlingen, Waadhoeke en Leeuwarden. Onze wortels liggen in het christelijk basisonderwijs, maar we hebben een open toelatingsbeleid waarbij we respectvol omgaan met anders- en niet-gelovigen.
De keuzes die we maken en de manier waarop we werken komen voort uit onze kernwaarden: vertrouwen, bezieling en groei.

Dit zijn wij!

Bekijk hier het filmpje dat onze leerlingen maakten over de ontwikkelingen op de scholen van onze koepel.

IKC Mooitaki op Facebook

Naast onze website vindt u ook informatie over IKC Mooitaki op Facebook.
Dit linkje brengt u naar de juiste plek.

Contact

Neem voor meer informatie over IKC Mooitaki gerust contact met ons op. Dat kan per e-mail, telefoon of via ons contactformulier.

tel: 058-253 16 84

mooitaki@cbo-nwf.nl

adres:
IKC Mooitaki
Klaas van der Meijstraat 30
9045 PZ Bitgummole