Nieuws

Hieronder leest u over alles wat er op onze school leeft en speelt.

  11 juli, Crowdfunding

  Graag wijzen we u nogmaals op de crowdfundingsactie voor ons schoolplein. Er hebben zich nog niet zoveel sponsors gemeld. Hopelijk weet u nog iemand die een mooi bedrag beschikbaar wil stellen. Ook een kleine bijdrage is erg welkom. Vele kleintjes maken een grote.. We hebben nog wel wat nodig om het plein te bekostigen. We rekenen daarbij eigenlijk wel op uw medewerking.


  18 juni, Crowdfunding

  Beste ouders / verzorgers,

  Deze week wordt er een begin gemaakt met het plaatsen van speeltoestellen op het schoolplein. Op het plein van de kleuters komt eindelijk een zandbak en een speeltoestel te staan. Een commissie is druk bezig om de financiering rond te krijgen. Zo zijn er verschillende instanties benaderd om een bijdrage te leveren en ook de van Aisma stichting heeft ons een mooi bedrag toegezegd. Toch is dat nog niet voldoende. Daarom wordt er nu ook nog een crowdfunding gestart. Zo proberen we nog wat extra geld bij elkaar te krijgen. Mocht u zelf een donatie willen doen dan kan dat, heel graag zelfs, maar misschien dat u nog instanties kent die ook iets willen doneren.

  Via onderstaande link komt u op onze campagnepagina 

  http://geefonderwijs.nl/projecten/fijn-nieuw-plein-voor-obs-martenskoalle-en-cbs-mooitaki?stage=Stag

  Zoals u zult zien staat er bij bepaalde bedragen een tegenprestatie van ons vermeld. 

  Alvast heel hartelijk dank voor uw bijdrage!


  24 mei, Opening

  Op 7 juni wordt ons mooie nieuwe gebouw officieel geopend. 's Morgens is er feest voor de kinderen. 's Middags is er eerst een officieel gedeelte voor genodigden en van 14.30 tot 16.30 is er open huis voor een ieder die het leuk vindt om een kijkje te nemen in ons mooie nieuwe gebouw. 

  De kinderen hoeven die dag geen eten of drinken mee te nemen. Ze eten tussen de middag nog op school en zijn daarna vrij vanaf 13.00 uur

   


  24 maart, Week van de Hoop in de bovenbouw

  De week van 19 maart stond bij ons op school in het teken van ‘Hoop’. 

   

  Afgelopen maandag had groep 7/8 de eer om mee te doen met een flashmob in Leeuwarden. Wij werden uitgenodigd door stichting Verus om op het station van Leeuwarden bij de stationspiano een lied te komen zingen. 

  Hieronder het filmpje wat Omrop Fryslan heeft gemaakt.

  https://www.omropfryslan.nl/nijs/799442-bern-dogge-flashmob-foar-de-wike-fan-de-hoop#videoplayer799455

   

  Ook heeft Verus nog een mooie compilatie gemaakt van de flashmob. Die compilatie vindt u hieronder.

  http://www.ikhebhoop.nl/video/13507

   

  Veel kijkplezier!

   


  20 maart, Voedselbank

  Vandaag hebben wij al het ingezamelde voedsel naar de voedselbank in Leeuwarden gebracht. Namens de voedselbank willen wij iedereen bedanken voor de gift. De voedselbank was erg blij met de grote opbrengst!


  11 maart, Groep 1 en 2 gaat digitaal

  Groep 1 en 2 gaat digitaal

   

  Ook in deze groep werken wij met ipads en touchscreen.

  Juf Lia kan de touchscreen kantelen zodat het een reuzegroot tablet wordt

  waaraan je wel met vier kinderen kunt spelen. .

  Wauw vet cool man!


  6 maart, Juf Marieke jarig!

  In de vakantie was juf Marieke jarig. Gisteren hebben wij met de hele school voor juf gezongen! 


  12 februari, Meester Piet jarig!

  Meester Piet was zondag jarig.

  Een goede reden om hem met de hele school toe te zingen!! 


  9 februari, Groep 3 klaar ... BAKKEN MAAR!

  Onze groepsbuis was voor de kerstvakantie al gevuld met muntjes, maar de groepsbeloning hadden we nog even uitgesteld ... Want ja, bakken in de nieuwe keuken in de nieuwe school was toch eigenlijk veel leuker?!

  Zie hier het resultaat. De bakkers hebben allemaal heerlijk kunnen smullen!


  8 februari, Toetsen op de chromebooks

  Groep 4/5 had deze week de primeur door als eerste groep de toets van Staal te maken op de nieuwe chromebooks. Langzamerhand worden de kinderen steeds handiger met de chromebooks en kunnen wij deze steeds meer gebruiken!


  28 november, Jarig

  Vandaag viert juf Klaziena haar verjaardag. Ze werd toegezongen door de hele school. 


  22 november, Nieuws vanuit de bieb

  Van 17 t/m 24 november 2017 is het Week van de Mediawijsheid en Mooitaki doet mee! De huidige generatie jongeren groeit op in een wereld vol media. Maar handig met media, maakt nog niet mediawijs. Leesconsulente Lydie Sonsma, van Bibliotheek Noord Fryslân, was daarom op dinsdag 21 november op Mooitaki om in de klas de battle Bieb versus Google te begeleiden. De leerlingen van groep 7/8 gingen met elkaar de strijd aan om wie het snelst antwoorden kon vinden op de gestelde vragen. De ene groep zocht daarbij in boeken en de andere via Google. Tijdens de bespreking van de resultaten werd ingegaan op de voor- en nadelen van het zoeken in traditionele en online media. Het doel van de battle is dat de leerlingen gaan nadenken over de betrouwbaarheid van informatie op het internet.  

   

  Zelf als ouder ook meer leren over mediawijsheid? Op vrijdag 24 november is de workshop ‘Wijs met media’ in de Bibliotheek van Sint Annaparochie. Tijdens de workshop Wijs met media gaat u in gesprek met andere ouders over kinderen en (sociale) media. Hoe maakt u uw kinderen mediawijs en hoe doen anderen dat? Hebben ze afspraken gemaakt over beeldschermtijd, kijken ze mee? U gaat met veel praktische tips van ervaringsdeskundigen naar huis. Meer informatie en aanmelden kan via https://www.ontdekdebieb.nl/activiteiten0/workshop-wijs-met-media-voor-ouders0.html.

   


  10 november, Noordelijk filmfestival 2017

  9 november zijn groep 7 en groep 8 naar het Noordelijk filmfestival geweest in de Harmonie. 

  Om kwart voor negen zijn we in de auto naar Leeuwarden gegaan. Daarna liepen we naar de Harmonie. We hebben de film Cloudboy gezien. De film gaat over een jongen uit België. Zijn ouders waren gescheiden en hij woonde bij zijn vader in België. Hij moest in de vakantie naar zijn moeder in Zweden. In Zweden had hij ook nog een broertje en een zus. Hij gaat op zoek naar een vermist rendier van zijn broertje. Zal hij hem vinden? Het was een hele leuke film. Na afloop mochten we vragen stellen aan de regisseur. En toen gingen we weer terug naar school. 

  Sanne en Renske groep 7\8 


  9 november, Schoolfruit

  Beste ouders/ verzorgers,

  Vanaf volgende week hebben we (weer) schoolfruit. We zijn weer ingeloot dit schooljaar en daar zijn we blij mee. De kinderen krijgen voor de ochtendpauze op woensdag, donderdag en vrijdag vanaf komende week, fruit op school. De regel is dat iedereen in elk geval proeft. Is er iets waarvan u weet dat u zoon of dochter dat niet lust dan mag u zelf fruit meegeven. Wij proberen u elke week op de hoogte te houden van welk fruit er op welke dag is.

  Volgende week is er op woensdag waspeen, donderdag een mandarijn en op vrijdag een peer.


  18 oktober, Techniek in groep 1/2!

  Techniek in groep 1/2.


  6 oktober, Kinderpostzegelactie 2017

  Vandaag was de laatste dag van de kinderpostzegelactie.

  De kinderen van groep 7 en 8 hebben met elkaar het mooie bedrag van € 5142,22 opgehaald!

  Met de totaalopbrengst van de actie worden kinderen geholpen die geen veilig thuis meer hebben. 

   

   


  18 september, Start Mijn School

  Vanaf vandaag is Mijn School online. De handleiding vindt u onder het kopje Documenten ( links in beeld)


  18 september, Mooitaki's info gepubliceerd in Mijn School.

  Hier vindt u de info voor deze maand.