Mooitaki's info

Hier vindt u elke maand de nieuwe "Mooitaki's info".

4 februari, Mooitaki's info februari

Beste ouders/verzorgers,
In de bijlage en op de website staat de nieuwe info.

Hartelijke groet,
Team CBS Mooitaki

31 januari, Memo voor week 6

Beste ouders/verzorgers en kinderen,
Vandaag hebben we als afsluiting van onze actie een lawaai-optocht door het dorp gedaan. Doel was om kenbaar te maken dat we op zoek zijn naar collega’s. We hebben, boven verwachting, behoorlijk wat media aandacht gehad. Erg fijn om te zien en horen dat er ook een luisterend oor is voor de problematiek in het Noorden en niet alleen de Randstad.
Dank aan de media voor de aandacht, dank aan de ouders die vol begrip waren en zelfs lessen hebben gegeven en bovenal dank aan de kinderen die allemaal erg enthousiast waren om met elkaar van ons te laten horen.
Nu weer terug in de rust, er moet werk gedaan worden....

Fruit voor week 6
Dinsdag: Pomelo
Woensdag: Waspeen
Donderdag: Peer

27 januari, CBS Mooitaki bij Omrop Fryslân!!

Omgekeerd actievoeren in Bitgummole: basisschool zet deur juist open

De christelijke basisschool Mooitaki in Bitgummole doet donderdag en vrijdag niet mee aan de landelijke onderwijsstaking. Ze gaan wel actievoeren. Maar in plaats van de school te sluiten, gooien ze de deur juist open om iedereen te laten zien hoe leuk het beroep van een leerkracht is.

Volgens directeur Tim Zasburg sneeuwt het enthousiasme voor het beroep van leerkrachten de afgelopen maanden erg onder door het constante actievoeren voor meer geld en een lagere werkdruk. Daardoor lijkt er volgens hem altijd gedoe te zijn in de onderwijswereld. Dat zou mensen kunnen tegenhouden om voor het vak te kiezen.

"Daarom zetten we juist de deur open, iedereen is welkom om te komen kijken", vertelt directeur Tim Zasburg. "We kunnen meer handjes in de klas gebruiken en willen zo op een laagdrempelige manier laten zien hoe mooi en dankbaar ons beroep is. Bij de actie gaat het steeds over geld, maar daar draait het niet alleen om, we willen de werkdruk verlichten. Nu kunnen ouders en anderen kijken en helpen."

Volgens de onderwijs-assistente is het leuk om op een school te werken. "Het is leuk om kinderen iets te leren en je krijgt er veel terug. We hebben veel zorgkinderen op school en kunnen wel hulp gebruiken."

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

17 januari, Bernetsjerke

Ook dit seizoen is er weer 'Bernetsjerke', kinderkerk.

Op zondag 26 januari en 1 maart. We zitten altijd in het Specklokaal van 09.15 tot 10.45 uur. We zullen dan een verhaal uit de bijbel vertellen, samen hierover praten, een spel doen en/of een leuke knutselactiviteit. Het is bedoeld voor alle kinderen van de basisscholen die iets van de Bijbel willen weten en daarmee op een leuke manier bezig willen zijn.
Van harte welkom en neem je vriendje/vriendinnetje mee!
We vragen een kleine bijdrage van € 0.50 per keer.

Groetjes van Annet van der Heide, Elizabeth Schaaf, Ingeborg van den Berg, Nynke Rondaan en Petra de Haan.

27 november, Bezoek Rijksmuseum

Daar gaan ze! Groep 6-8 gaat vandaag naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Ze hebben daar veel mogen zien en ervaren over hoe het was tijdens de Gouden Eeuw.
Met de enige, echte 'Rijksmuseum bus' zijn de kinderen opgehaald en thuisgebracht.

27 augustus, Zendingsgeld

Geachte ouders/verzorgers,

Iedere maandag kan uw kind zendingsgeld meenemen voor een goed doel. We sparen iedere 1e maandag van de maand voor ons sponsorkind (Prashant) in India. De andere maandagen sparen we voor een ander goed doel. Zo hebben we dit schooljaar een periode gespaard voor Victory4All (project in Zuid-Afrika). Momenteel (en ook na de zomervakantie gaan we hier mee door) sparen we voor de Stichting Mama Africa for Gambia.

“Voor veel kinderen in Gambia is het niet mogelijk naar school te gaan. De ouders hebben geen geld om het schoolgeld te betalen, veel scholen zijn in slechte staat en overvol. Of er is gewoonweg geen school in de buurt waardoor kinderen te ver moeten lopen.

Ook  in de gezondheidszorg  is er te weinig en goed medische apparatuur, er is geen aparte behandelkamer en het komt voor dat er  geen licht en water is.

Stichting Mama Africa for Gambia zet zich op lokaal niveau in voor projecten in het onderwijs en de gezondheidszorg. Toegankelijk onderwijs voor iedereen is in Gambia  essentieel . Door de kinderen te helpen zich te ontwikkelen krijgen zij kennis van hygiëne, voeding, lezen, schrijven en taal. Een prachtige investering voor hun toekomst.

Stichting Mama Africa for Gambia  werkt nauw samen met de lokale autoriteiten en heeft goede  contacten opgedaan de afgelopen jaren  door het helpen bij verschillende projecten op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. Dit varieert van het  voorzien in schoolmeubilair, schommelrekken, het renoveren van een toiletgebouwtje en een muur om de school voor de veiligheid van de kinderen. Maar ook het vernieuwen van de elektriciteit en waterleiding bij een gezondheidscentrum. Binnenkort starten we met het bouwen van een kraamafdeling bij een gezondheidscentrum en zijn de eerste stappen gezet om een  basisschool te bouwen.”

U begrijpt: er is veel geld nodig. Gaat u/gaat uw kind ook sparen voor dit doel? Hopelijk kunnen we de mensen van deze Stichting over een poosje blij maken met een groot bedrag!

Voor meer informatie kunt u kijken op de site www.mamaafricaforgambia.com

Hartelijke groet,

Team Mooitaki