Hieronder leest u over alles wat er op onze school leeft en speelt.

12 februari, Meester Piet jarig!

Meester Piet was zondag jarig.

Een goede reden om hem met de hele school toe te zingen!!

9 februari, Groep 3 klaar ... BAKKEN MAAR!

Onze groepsbuis was voor de kerstvakantie al gevuld met muntjes, maar de groepsbeloning hadden we nog even uitgesteld ... Want ja, bakken in de nieuwe keuken in de nieuwe school was toch eigenlijk veel leuker?!

Zie hier het resultaat. De bakkers hebben allemaal heerlijk kunnen smullen!

8 februari, Toetsen op de chromebooks

Groep 4/5 had deze week de primeur door als eerste groep de toets van Staal te maken op de nieuwe chromebooks. Langzamerhand worden de kinderen steeds handiger met de chromebooks en kunnen wij deze steeds meer gebruiken!

22 januari, De eerste dag...

Wat was het een leuke dag vandaag. Voor het eerst in de nieuwe school en wat ging het goed!

Vanmiddag hebben we met alle kinderen van beide scholen geproost op een goede toekomst met veel plezier en een goede samenwerking.

28 november, Jarig

Vandaag viert juf Klaziena haar verjaardag. Ze werd toegezongen door de hele school.

22 november, Nieuws vanuit de bieb

Van 17 t/m 24 november 2017 is het Week van de Mediawijsheid en Mooitaki doet mee! De huidige generatie jongeren groeit op in een wereld vol media. Maar handig met media, maakt nog niet mediawijs. Leesconsulente Lydie Sonsma, van Bibliotheek Noord Fryslân, was daarom op dinsdag 21 november op Mooitaki om in de klas de battle Bieb versus Google te begeleiden. De leerlingen van groep 7/8 gingen met elkaar de strijd aan om wie het snelst antwoorden kon vinden op de gestelde vragen. De ene groep zocht daarbij in boeken en de andere via Google. Tijdens de bespreking van de resultaten werd ingegaan op de voor- en nadelen van het zoeken in traditionele en online media. Het doel van de battle is dat de leerlingen gaan nadenken over de betrouwbaarheid van informatie op het internet.

Zelf als ouder ook meer leren over mediawijsheid? Op vrijdag 24 november is de workshop ‘Wijs met media’ in de Bibliotheek van Sint Annaparochie. Tijdens de workshop Wijs met media gaat u in gesprek met andere ouders over kinderen en (sociale) media. Hoe maakt u uw kinderen mediawijs en hoe doen anderen dat? Hebben ze afspraken gemaakt over beeldschermtijd, kijken ze mee? U gaat met veel praktische tips van ervaringsdeskundigen naar huis. Meer informatie en aanmelden kan via https://www.ontdekdebieb.nl/activiteiten0/workshop-wijs-met-media-voor-ouders0.html.

10 november, Noordelijk filmfestival 2017

9 november zijn groep 7 en groep 8 naar het Noordelijk filmfestival geweest in de Harmonie.

Om kwart voor negen zijn we in de auto naar Leeuwarden gegaan. Daarna liepen we naar de Harmonie. We hebben de film Cloudboy gezien. De film gaat over een jongen uit België. Zijn ouders waren gescheiden en hij woonde bij zijn vader in België. Hij moest in de vakantie naar zijn moeder in Zweden. In Zweden had hij ook nog een broertje en een zus. Hij gaat op zoek naar een vermist rendier van zijn broertje. Zal hij hem vinden? Het was een hele leuke film. Na afloop mochten we vragen stellen aan de regisseur. En toen gingen we weer terug naar school.

Sanne en Renske groep 7\8

9 november, Schoolfruit

Beste ouders/ verzorgers,

Vanaf volgende week hebben we (weer) schoolfruit. We zijn weer ingeloot dit schooljaar en daar zijn we blij mee. De kinderen krijgen voor de ochtendpauze op woensdag, donderdag en vrijdag vanaf komende week, fruit op school. De regel is dat iedereen in elk geval proeft. Is er iets waarvan u weet dat u zoon of dochter dat niet lust dan mag u zelf fruit meegeven. Wij proberen u elke week op de hoogte te houden van welk fruit er op welke dag is.

Volgende week is er op woensdag waspeen, donderdag een mandarijn en op vrijdag een peer.

18 oktober, Techniek in groep 1/2!

Techniek in groep 1/2.

6 oktober, Kinderpostzegelactie 2017

Vandaag was de laatste dag van de kinderpostzegelactie.

De kinderen van groep 7 en 8 hebben met elkaar het mooie bedrag van € 5142,22 opgehaald!

Met de totaalopbrengst van de actie worden kinderen geholpen die geen veilig thuis meer hebben.

18 september, Start Mijn School

Vanaf vandaag is Mijn School online. De handleiding vindt u onder het kopje Documenten ( links in beeld)

18 september, Mooitaki's info gepubliceerd in Mijn School.

Hier vindt u de info voor deze maand.